Έπεσαν οι μάσκες. Χέρι - χέρι ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ και ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο


To απόγευμα της περασμένης Παρασκευής (14/9) στο δημαρχείο Αγρινίου, στην παλαιά αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, οργανώθηκε συνάντηση πολιτών με σκοπό να υπάρξουν στο Αγρίνιο αντιρατσιστικές - αντιφασιστικές πρωτοβουλίες.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν μέλη κινήσεων πολιτών, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και εκπρόσωποι αντεξουσιαστών. 
Τα συμπεράσματα της σύσκεψης καταγράφονται στην ακόλουθη ανακοίνωση της επιτροπής που συγκροτήθηκε:
Αντιφασιστική – Αντιρατσιστική Επιτροπή φορέων κινήσεων και πολιτών  ανοιχτή σε κάθε διεύρυνση συγκροτήθηκε την Παρασκευή 14/09/2012 μετά από σύσκεψη που έγινε στην παλαιά αίθουσα του Δημοτικού  Συμβουλίου στο  Αγρίνιο...



Επιτροπή που θα παρεμβαίνει σε κοινωνικό επίπεδο με ποικίλες εκδηλώσεις, που θα παρεμβαίνει σε φορείς της τοπικής ή κεντρικής εξουσίας, που θα μπορεί ο καθένας να απευθύνεται για να καταγγείλει φασιστικές ενέργειες, που θα είναι αλληλέγγυα σε άτομα που θα υφίστανται τη φασιστική – ρατσιστική βία. 
Στη σύσκεψη κατατέθηκαν πολλές προτάσεις και αποφασίστηκε η οργάνωση αντιφασιστικού  τριήμερου εν’ όψει της 28ης Οκτωβρίου, με δραστηριότητες στα σχολεία και κορύφωση μια μεγάλη συγκέντρωση ή συναυλία.
Επίσης  αποφασίστηκε η δημιουργία ηλεκτρονικής σελίδας και ομάδας στο facebook με τίτλο e-antifa.
Τονίστηκε η ανάγκη να πάρουν θέση με ψηφίσματα όλοι οι φορείς του νομού μας. 
Να γίνουν παρεμβάσεις στον τοπικό τύπο και τα ΜΜΕ. 
Τέλος να γίνουν παρεμβάσεις σε χώρους πολιτισμού και αθλητισμού. 
Η απάντηση στο φασισμό είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας.  
Σήμερα που  πληθαίνουν και στην περιοχή μας τα φαινόμενα φασιστικής βίας, ρατσισμού και μισαλλοδοξίας ενάντια σε συμπολίτες μας από οργανωμένες συμμορίες της Χρυσής Αυγής. 
Σήμερα που φασιστικές ενέργειες και αντιλήψεις σπέρνουν στην κοινωνία μας το μίσος, την διχόνοια, την μισαλλοδοξία, και οδηγούν σε πράξεις βίας, αυτοδικίας και βαρβαρότητας. 
Σήμερα που το αυγό του φιδιού έσπασε κι ο φασισμός χτυπά την πόρτα μας. 
Κανείς δεν έχει δικαίωμα να σιωπά. Δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις, δημοτικές αρχές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, ο πνευματικός κόσμος, πρωτοβουλίες και συλλογικότητες των πολιτών, οφείλουμε να αντιδράσουμε όλοι. Τώρα! 
Όλοι όσοι επιμένουμε στις ιδέες και τις αρχές της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης. Όλοι όσοι απορρίπτουμε τη μισαλλοδοξία, το φυλετικό μίσος, τη βία, και τη βαρβαρότητα.
ΑΝΤΙΦΑΣΤΙΚΗ – ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
 
Δημιουργούνται τα παρακάτω εύλογα ερωτήματα: Aπό πότε οι αναρχικοί μπαχαλάκηδες συνομιλούν στο ίδιο τραπέζι με την συστημική αριστερά και γίνονται ανεκτοί;

Οι παρακάτω "ακτιβιστικές" δράσεις γνωστών - αγνώστων θα ταυτοποιηθούν ποτέ; Αναμένουμε απαντήσεις...
 
Το σίγουρο πάντως είναι πως το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα που καθημερινά γιγαντώνεται δεν πτοείται από συκοφαντίες, στοχοποίηση και λόγια του αέρα!