Η προβοκατόρικη ανακοίνωση της Αμερικάνικης πρεσβείας που προειδοποιεί τους υπηκόους των ΗΠΑ για ρατσιστικές επιθέσεις στην Ελλάδα

 
Με την ανακοίνωση αυτή, η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα προειδοποιεί τους αμερικανούς πολίτες, κυρίως αφρικανικής καταγωγής ή ισπανικής ή ασιατικής ή με καταγωγή από τη Μέση Ανατολή να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί λόγω των συνεχώς αυξανόμενων κρουσμάτων βίας και επιθέσεων κατά αλλοδαπών από ακροδεξιά στοιχειά που ολοένα και αυξάνονται στην Αθήνα. ...


 
 
 
Μάλιστα, τους προειδοποιεί ότι λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους και του χρώματος του δέρματός του, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στις μετακινήσεις τους, τόσο στην Αθήνα, όσο και στα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα, να παρακολουθούν τα μέσα ενημέρωσης και να καταγγείλουν άμεσα στην αμερικανική πρεσβεία ή στο προξενείο στη Θεσσαλονίκη κάθε πιθανό κρούσμα ρατσιστικής βίας.

Σύμφωνα με αυτή την οδηγία, η πρεσβεία καλεί τους πολίτες της πως ακόμα κι αν βρεθούν κοντά στην πορεία ή στις διάφορες εκδηλώσεις, να κινηθούν προς την αντίθετη πλευρά ακόμα και αν αυτές δείχνουν ειρηνικές, καθώς όπως επισημαίνει πολύ γρήγορα μπορεί να υπάρξει βία.

Παράλληλα, η αμερικανική πρεσβεία δίνει τηλέφωνα επικοινωνίας στους αμερικανικούς πολίτες και τους προτρέπει να τηλεφωνούν καθημερινά και δωρεάν μάλιστα, προκειμένου να ζητήσουν τη βοήθεια των αμερικανικών αρχών σε περίπτωση που πέσουν θύματα βίας στην Ελλάδα.

Τέλος, η αμερικανική πρεσβεία καλεί όλους τους αμερικανούς πολίτες να αποφύγουν το Σάββατο, την ημέρα εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, όλους τους δρόμους γύρω από το Ίδρυμα, αλλά και όλους τους δρόμους από όπου θα περάσει η καθιερωμένη πορεία.