Συνέντευξη της Ευγενίας Χρήστου, υπεύθυνης του Μετώπου Γυναικών της Χρυσής Αυγής: "Εμείς οι Ελληνίδες είμαστε αρκετά μάχιμες... Δεν είμαστε «μπιμπελό»" !

Οι Ελληνίδες είμαστε υπερήφανες και αγωνίστριες!

-Πότε νιώσατε για πρώτη φορά ότι ήρθε η ώρα να ακολουθήσετε τον δρόμο του Εθνικισμού; Και πότε ασχοληθήκατε ενεργά με το κίνημα της Χρυσής Αυγής; ...



Όταν σε εφηβική ηλικία ήμουν πρόεδρος 15 μέλους του γυμνασίου μου ,είδα πως οι καταλήψεις στα σχολεία το μόνο αποτέλεσμα που είχαν ήταν ο βανδαλισμός των κτιρίων και η προώθηση των ναρκωτικών και της σεξουαλικότητας μέσα στις σχολικές αίθουσες .Την ίδια χρονική περίοδο ήταν και το μακεδονικό, τότε διαπίστωσα πως ο ορθός δρόμος για το καλό της πατρίδας μου ήταν ο δρόμος του εθνικισμού. Στη Χρυσή Αυγή είμαι από τα φοιτητικά μου χρόνια, στον πυρήνα Χρυσής Αυγής Πατρών γύρω στο 2002 .

-Είναι μεγάλη ευθύνη να είσαι υπεύθυνη στο Μέτωπο Γυναικών της Χρυσής Αυγής; Είναι δύσκολη η συγκεκριμένη αποστολή;
Αρχικά πιστεύω πως όταν κάνεις κάτι που αποσκοπεί στο γενικό καλό των συμπολιτών σου όσο δύσκολο και να φαντάζει είναι πραγματικά μια αποστολή ουσιώδης και αναγκαία στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

-Πόσο καιρό υπάρχει το Μέτωπο Γυναικών;; Πόσα μέλη απαριθμεί; Για να γίνει κάποια μέλος υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις;
Γυναίκες υπάρχουν σε όλες τις τοπικές σε όλη την Ελλάδα και ασχολούνται με ποικίλες δραστηριότητες.

-Πείτε μας τον ρόλο και τον σκοπό του Μετώπου Γυναικών
Προσπαθούμε να δείξουμε στις γυναίκες ένα άλλο τρόπο ζωής που δεν θα θεοποιεί τη καταναλωτική μανία και τα σεξιστικά πρότυπα άλλα θα βασίζεται σε πιο υγιές πρότυπα .Να διαπαιδαγωγούν τα παιδιά τους με βάση τις αξίες και τα ιδανικά της φυλής μας. Να νοιώθουν περήφανες Ελληνίδες και να αγαπήσουν το θείο δώρο της μητρότητας που τους χάρισε η Φύση. Μέσα από τις δράσεις στη Χρυσή Αυγής αγωνίζονται και αυτές με την σειρά τους για το μέλλον των παιδιών του

-Πρόσφατα η κυρία Zαρούλια έκανε πρόταση για υποχρεωτική θητεία των γυναικών στα 18. Είναι κάτι που σας βρίσκει απόλυτα σύμφωνη; Και το ρωτάμε αυτό επειδή έχει προκαλέσει συζητήσεις το όλο θέμα.
Βεβαίως και με βρίσκει σύμφωνη γιατί σε τέτοια περίπτωση και θα ενισχύονταν οι Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς θα μπορούσαν οι γυναίκες και να καλύψουν θέσεις γραφείου και θέσεις λιγότερο μάχιμες και να εξαλείφει και το φαινόμενο του βύσματος. Μην ανησυχείτε, εμείς οι γυναίκες και ειδικά οι Ελληνίδες είμαστε αρκετά μάχιμες δεν είμαστε «μπιμπελό» φτιαγμένες που πορσελάνη.

-Ποιος πρέπει να είναι ο σκοπός της Ελληνίδας στην κοινωνία μας; υπάρχουν και εκείνοι που κατακρίνουν το κίνημα της Χρυσής Αυγής ότι δεν θεωρεί τις γυναίκες ίσες με τους άντρες. Ποια είναι η άποψη σας πάνω σε αυτό;
Το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι τεράστιο, σύμφωνα με τις διεθνής στατιστικές υπηρεσίες. Ενώ δυστυχώς η Ελλάδα κατέχει και τα πρωτεία στις εκτρώσεις με 400.000 εκτρώσεις το χρόνο . Η Ελληνίδα δεν πρέπει να βλέπει τη μητρότητα ως θυσία ή καταδίκη, άλλωστε με ένα καλό προγραμματισμό καριέρα και οικογένεια μπορούν να συνδυαστούν. Εκείνη ως μητέρα , παιδαγωγός θα πρέπει να βρίσκεται στο υψηλότερο βάθρο της κοινωνίας αντικαθιστώντας τα πρότυπα εκπόρνευσης και όσους θέλουν την γυναίκα ως σεξιστικό αντικείμενο που θα πωλούνται σωρεία προϊόντων. Το κράτος οφείλει -έναν δεν επιθυμεί να είμαστε σαν Έθνος μειονότητα σε λίγα χρόνια- να στηρίξει την Ελληνίδα μητέρα και όχι όλους αυτούς τους λαθρομετανάστες που απομυζούν το Ελληνικό κράτος. 

Για εμάς δεν τίθεται πρόβλημα ισότητας ή υπεροχής ανάμεσα στον άνδρα και την γυναίκα, αφού πιστεύουμε ότι αποτελούν δύο διαφορετικές υποστάσεις, που έχουν ταχθεί από την Φύση να αλληλοσυμπληρώνονται, έχοντας να επιτελέσουν ο καθένας το δικό του ξεχωριστό Χρέος απέναντι στην Ζωή.

-Τι μήνυμα θέλετε να δώσετε στις άνεργες Ελληνίδες και στις μητέρες που με το ζόρι πλέον μεγαλώνουν τα παιδιά τους;
Ότι εμείς οι Ελληνίδες είμαστε υπερήφανες και αγωνίστριες, η ιστορία του Ελληνικού Έθνους έχει αρκετά τέτοια φωτεινά παραδείγματα γυναικών , που αντιστάθηκαν και πολέμησαν γενναία, έτσι και εμείς σήμερα θα αγωνιστούμε. Ναι, με λιγότερα υλικά αγαθά αλλά δεν θα έχουμε ποτέ την μοίρα των γυναικών των ανατολικών ευρωπαϊκών χώρων. Καλώ λοιπόν όλες τις Ελληνίδες να αγωνιστούν μέσα από την Χρυσή Αυγή για να ένα καλύτερο μέλλον, τόσο και για τις ίδιες αλλά κυρίως για τα παιδιά τους.

Ευχαριστούμε την κυρία Χρήστου για την συνέντευξη που μας παραχώρησε, ευχόμαστε να είναι πάντα δυνατή και μάχιμη για το δύσκολο έργο που έχει αναλάβει.


ELNEWS - HELLENIC PRIDE