Λύνει και δένει ο Τούρκος Πρόξενος - Σε βαθύ ύπνο το Υπουργείο εξωτερικών

Προ μερικών εβδομάδων, δημοσιοποιήθηκε ένα κείμενο, το οποίο καλούσε τους βουλευτές, να προχωρήσουν επιτέλους στη ψήφιση του νομοσχεδίου, του σχετικού με τον διορισμό τους. Το κείμενο αυτό, το οποίο παρεμπιπτόντως, συντάσσεται με την ισχύουσα νομοθεσία, υπέγραψαν 39 ιμάμηδες. Το γεγονός της υποστήριξης των ιμάμηδων, προς την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία, εξόργισε όπως ήταν φυσικό, τον Τούρκο Πρόξενο της Κομοτηνής, Ιλχάν Σενέρ.
Ξεπερνώντας κάθε όριο για μια ακόμη φορά, ο Πρόξενος υποστήριξε πως




‘’όσο είμαι εγώ πρόξενος, ο νόμος για το διορισμό των ιμάμηδων δε θα περάσει’’! Επί της ουσίας, ο πρόξενος αρνείται να υπακούσει στην ελληνική νομοθεσία και επιπλέον, επιβάλλει τη θέλησή του και στους μουσουλμανικούς πληθυσμούς της Θράκης! Το γεγονός αυτό, αποδεικνύει την ευθεία υπονόμευση της ελληνικής κυριαρχίας στη Θράκη από το τουρκικό προξενείο, το οποίο προφανώς τη θεωρεί τσιφλίκι της.
Κατόπιν πιέσεων, ένας από τους 39 ιμάμηδες, εξέδωσε ανακοίνωση, δια της οποίας ενημερώνει πως ο ίδιος ουδέποτε συνυπέγραψε το σχετικό κείμενο, το οποίο καλεί τους βουλευτές να ψηφίσουν τον σχετικό νόμο. Η πράξη τούτη, είναι η φυσική απόρροια της πεποίθησης η οποία έχει καλλιεργηθεί στην περιοχή της Θράκης, πως ο Τούρκος Πρόξενος λύνει και δένει, αποτελεί δε τον απόλυτο άρχοντα της περιοχής. Και πως φυσικά να μην έχει καλλιεργηθεί αυτή η πεποίθηση, όταν το Ελληνικό Κράτος αποφεύγει(για ποιους λόγους άραγε…) να πράξει τα προβλεπόμενα.
Κι αν ο Τούρκος Πρόξενος, δρα κατά τον τρόπο που δρα, ώστε να εξυπηρετήσει τις επεκτατικές πολιτικές της Άγκυρας, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στερείται πάσης δικαιολογίας για την ανοχή την οποία επιδεικνύει προς το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής και την ασυδοσία του προξένου. Είναι όμως αδιανόητο, ένας ξένος διπλωμάτης, να στρέφεται ανοιχτά κατά της νομοθεσίας της χώρας που τον φιλοξενεί και το Ελληνικό Κράτος να αρνείται να επιβάλλει όσα οι νόμοι ορίζουν, στην ελληνική επικράτεια.
Επιτέλους ο κύριος Αβραμόπουλος, ας ασχοληθεί με τα σοβαρότατα ζητήματα του υπουργείου του οποίου προΐσταται, αντί να επιδίδεται σε δημόσιες σχέσεις και δηλώσεις εντυπωσιασμού των αφελών. Αναπόφευκτα, εγείρονται ερωτηματικά για τη στάση των ελληνικών αρχών επί του ζητήματος τουρκικό προξενείο Κομοτηνής. Εκείνοι που ονειρεύονται την κοσσοβοποίηση της Θράκης, να το ξεχάσουν.
Έξω το τουρκικό Προξενείο από τη Θράκη!