Ιστορίες Φαντασίας από το δημοσιογράφο Μιχαήλ Λιάπη


Γράφει ο Φώτης Γραικός
Αν είσαι δημοσιογράφος και δεν διαβάζει κανείς τα άρθρα σου, τι κάνεις; Δημιουργείς μια ιστορία “ρατσιστικής βίας” και την μετατρέπεις σε άρθρο. Αν μια εφημερίδα δεν πουλάει φύλλα, τι κάνει; ...


Δημοσιεύει το άρθρο. Αν είσαι ανεύθυνος ή ψεύτης και διαθέτεις ειδησεογραφικό blog στο διαδίκτυο τι κάνεις; Αναπαράγεις ότι “πιασάρικο” γράφεται σε κάθε λαχανοφυλλάδα που αργοπορημένα μιμείται τις μεγαλύτερες του είδους της.
Ο λόγος γίνεται για την προφανώς ψευδή είδηση, που γράφτηκε από τον κ. Μιχαήλ Λιάπη στην εφημερίδα ο Τύπος της Θεσσαλονίκης, ότι μαχαιρώθηκε 39χρονος μετανάστης από την Ρουάντα το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στο ύψος της οδού Τσιμισκή με Αριστοτέλους από δυο “αγνώστους” και “αναίτια”. Το ότι φυσικά το συγκεκριμένο σημείο, το οποίο βρίσκεται 100 μέτρα από το αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου, την συγκεκριμένη ώρα και μέρα είναι το πιο πολυσύχναστο μέρος την πόλης και παρά του ότι δεν υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες ώστε να περιγράψουν τους θύτες, δεν εμπόδισε ούτε σεναριογράφους ούτε διαδικτυακούς παπαγάλους να κάνουν την δουλειά τους.
Έτσι τα blogs της Θεσσαλονίκης άρχισαν να αναπαράγουν την είδηση από την εφημερίδα και από το ένα στο το άλλο και σε μερικές μέρες θα γράψουν και για “δράκους”.
Όποιος θέλει να βρει είδηση υπάρχουν πολλές περιοχές στην πόλη που μπορεί να βρει, αλλά και σε περίπτωση που το δημοσιογραφικό του δαιμόνιο φοβάται να φτάσει ως εκεί μπορεί να ασχοληθεί με υπαρκτά φαινόμενα όπως οι επιθέσεις σε ηλικιωμένους μέσα στα σπίτια τους στο κέντρο της πόλης, όπως και με το παράνομο εμπόριο που πνίγει την άλλοτε Νύφη του Θερμαϊκού.

Γραικός Φώτης
xathess.blogspot.gr