Σοκ στις διαδικτυακές δημοσκοπήσεις: Παντού πρώτη η Χρυσή Αυγή! Τις ρίχνουν άρον-άρον...

 
Μεγάλη διαδικτυακή δημοσκόπηση με περισσότερες από 36.000 συμμετοχές διακόπηκε πριν ολοκληρωθεί γιατί η Χρυσή Αυγή θα έβγαινε και πάλι πρώτη.
Συγκεκριμένα ιστοσελίδα μεγάλης επισκεψιμότητας καλούσε τους αναγνώστες της να πάρουν μέρος και εκφράσουν τις πολιτικές τους προτιμήσεις. Αναλυτικά σε ανάρτησή τους έλεγαν “Πάρτε μέρος στην ψηφοφορία του arouraios.gr . Εάν ψηφίζετε από το εξωτερικό δυστυχώς η ψήφος σας δεν θα ...
 
υπολογιστεί στα τελικά αποτελέσματα για να αποφύγουμε ψήφους μέσω proxy networks (εικονικές ψήφους). Τέτοιοι ψήφοι προς το παρών υπολογίζονται στα αποτελέσματα, αλλά αφαιρούνται σταδιακά.”
Σήμερα λοιπόν που έπρεπε να παρουσιαστούν τα ποσοστά διαβάζουμε μια ανακοίνωση στην ιστοσελίδα από την διαχειριστική ομάδα που λέει ότι “Σεβόμενοι τους αναγνώστες μας & μη θέλοντας σε καμία περίπτωση να προκύψουν λανθασμένες εντυπώσεις, σε αυτή τη κρίσιμη πολιτικά περίοδο, είμαστε υποχρεωμένοι να ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ την ψηφοφορία. Ευχαριστούμε τους δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες μας που συμμετείχαν."
Η δικαιολογία ήταν ότι «υπήρξε ασυνήθιστα μεγάλη κινητοποίηση μεταξύ υποστηρικτών συγκεκριμένων κομμάτων και ιδιαίτερα της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι μέσω των social networks, ενημερωτικών ιστοσελίδων που διαχειρίζονται αλλά ακόμη και με αξιοποίηση δικτύων μεσολάβησης (proxy networks) από το εξωτερικό, καταχώρησαν  σημαντικό αριθμό ψήφων που ανέτρεπε το σύνολο των αποτελεσμάτων.»
Βέβαια οι συντάκτες της ιστοσελίδας δεν κάνουν κανένα σχολιασμό για τους ψηφοφόρους, οπαδούς και φιλικές ιστοσελίδες άλλων κομμάτων. Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που δεν άρεσαν στους διαχειριστές της σελίδας και σε πολλούς άλλους είναι τα εξής:

Επιτέλους θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν! Η Χρυσή Αυγή “απογοήτευσε” τους ψηφοφόρους της, που της “γύρισαν την πλάτη” και την “στέλνουν στην αφάνεια” ως “ναζιστικό μόρφωμα”; Ή στέκονται δίπλα της, παρόλο τον εκφοβισμό και την τρομοκρατία γιατί ξέρουν πως η Χρυσή Αυγή είναι το μέλλον αυτού του τόπου και όλο αυτό είναι ένα επικοινωνιακό τέχνασμα που στηρίχθηκε στον άδικο φόνο ενός νέου ανθρώπου;
Βέβαια μέσα σε όλα αυτά διάφορες ιστοσελίδες που πραγματοποιούν διαδικτυακές δημοσκοπήσεις αποφεύγουν να βάζουν στις επιλογές της ψηφοφορίας ακόμα και το όνομα του Λαϊκού Συνδέσμου.  Όμως ο κόσμος που δίνει ένα μεγάλο χαστούκι σε όλα τα συστημικά κόμματα και επιλέγει "άλλο" σε ποσοστό 80% και άνω…