Ξεφτιλίστηκε το ΠΑΣΟΚ με την αφίσα για το Πολυτεχνείο


Γράφει ο Γιώργος Μάστορας
Η ανηθικότητα, η παραχάραξη της Ιστορικής Αλήθειας και η διαστρέβλωση της πραγματικότητας ανέκαθεν χαρακτήριζαν το ΠΑΣΟΚ. Ένα ακόμη δείγμα της αήθους συμπεριφοράς αυτού του ...
 
κομματικού πτώματος αποτελεί και η αφίσα που έβγαλε η Νεολαία ΠΑΣΟΚ (Μην γελάτε. Υπάρχουν ακόμη κάποιοι θρασύτατοι, οι οποίοι βρισκόμενοι εκτός τόπου και χρόνου αυτοπροσδιορίζονται ως νεολαία του ΠΑΣΟΚ. Ασχέτως το ότι δεν γεμίζουν ταξί…) για την 40ή επέτειο του Πολυτεχνείου.
Σ΄αυτήν, και δίπλα από τις φωτογραφίες του Γρηγόρη Λαμπράκη, του Σωτήρη Πέτρουλα και του Νίκου Τεμπονέρα, υπάρχει και το πρόσωπο του Παύλου Φύσσα. Η αφίσα συνοδεύεται από λόγια του πολιτικού λαοπλάνου Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ φυσικά δεν λείπει το σύνθημα «Stop στο νεοναζισμό. Πρωτοβουλία κατά του νεοναζισμού και της ρατσιστικής και κοινωνικής βίας». Η αφίσα βγήκε, αλλά αμφιβάλλουμε αν θα κολληθεί, έστω και σε ελάχιστο αριθμό. Βλέπετε, το ΠΑΣΟΚ ούτε επαρκή αριθμό μελών έχει, αλλά ούτε και χρήματα για να πληρώσει πακιστανούς αφισοκολλητές…
Το θέμα, όμως, είναι άλλο. Ότι το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί πολιτική εκμετάλλευση ενός νεκρού, ο οποίος δεν είχε την παραμικρή σχέση με την εν λόγω κομματική παράταξη. Πέραν του ότι κομματικοποίησε αναίσχυντα μια υπόθεση η οποία βρίσκεται στο επίπεδο των ανακρίσεων και θα κριθεί αν έχει πολιτικό περιεχόμενο ή όχι, η επιλογή των υπόλοιπων φωτογραφιών το εκθέτει πλήρως.

Ο Γρηγόρης Λαμπράκης (ο οποίος την περίοδο του μεσοπολέμου χαιρετούσε «φασιστικά» και σε επιστολές του  το 1936 από την Γερμανία τελείωνε με το σύνθημα Heil Hitler!) δολοφονήθηκε κατά την διάρκεια της διακυβερνήσεως της Χώρας από την ΕΡΕ του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Του ψευτοεθνάρχη, τον οποίο τίμησε «μετά βαΐων και κλάδων» το ΠΑΣΟΚ πριν από λίγους μήνες, «για την προσφορά του στη δημοκρατία».
«Όλα τα λεφτά», όμως, (για να μιλήσουμε στην γλώσσα που γνωρίζουν πολύ καλά οι πασόκοι αφού πρόκειται για χρήματα) είναι η φωτογραφία του Νίκου Τεμπονέρα, ο οποίος δολοφονήθηκε από Οννεδίτες τον Ιανουάριο του 1991 μέσα σε σχολείο της Πάτρας, αλλά ουδείς σκέφτηκε τότε να κατηγορήσει τη ΝΔ ως εγκληματική οργάνωση. Είναι τόσος ο «σεβασμός» του ΠΑΣΟΚ προς το πρόσωπο του Τεμπονέρα ώστε τον τότε υπουργό παιδείας της ΝΔ Βασίλη Κοντογιαννόπουλο τον έκανε μετά από λίγα χρόνια υπουργό στη δική του κυβέρνηση! Συν τοις άλλοις, το ΠΑΣΟΚ σήμερα συγκυβερνά μαζί με τη ΝΔ, το κόμμα δηλαδή το οποίο είναι ο φυσικός και ηθικός αυτουργός εκείνης της δολοφονίας, καθώς τότε είχε δοθεί γραμμή στην Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος στην Πάτρα για «σπάσιμο» των καταλήψεων. Και να μην ξεχνάμε, φυσικά, ότι η ΝΔ είναι η μετεξέλιξη της προδικτατορικής ΕΡΕ, η οποία ήταν κυβέρνηση όταν δολοφονήθηκε ο Λαμπράκης.
Είναι γνωστό, βεβαίως, ότι ο παχυδερμισμός του ΠΑΣΟΚ ξεπερνά κάθε όριο. Το φτύνουν κι αυτό ισχυρίζεται ότι ψιχαλίζει. Είναι συνδεδεμένο με κάθε είδους ανήθικη ενέργεια, έχει γίνει φυτώριο κλεφτών και απατεώνων, κατέστρεψε ολοσχερώς την Χώρα και όμως έχει το απύθμενο θράσος να θέλει να έχει άποψη για τα πάντα. Και φυσικά να συγκυβερνά μαζί με τη ΝΔ, γιατί εξουσία και ΠΑΣΟΚ είναι έννοιες ταυτόσημες. Και σ΄αυτήν την γκάφα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ο Ιστορικός του μέλλοντος θα έχει ως το απόλυτο δείγμα της παρακμής της πολιτικής ζωής, ήρθε διαδικτυακή απάντηση – παρωδία, η οποία απεικονίζει τους «ήρωες» του ΠΑΣΟΚ Τσοχατζόπουλο, Σημίτη, Μαντέλη και Πάγκαλο σε εκφράσεις αποτύπωσης του σοσιαληστικού ρεαλισμού… Συνοδευόμενη, εννοείται, από την γνωστή ατάκα του Ανδρέα Παπανδρέου «Είπαμε να κάνει ένας υπουργός, ένα δωράκι στον εαυτό του, αλλά όχι και 500.000.000»!
Το μόνο, τελικά, που μπορεί να συναγωνιστεί το ΠΑΣΟΚ στην πολιτική ανηθικότητα και την αθλιότητα των παράνομων πράξεών του είναι η γελοιότητα…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ