Ειρήνη Δημοπούλου-Παππά, υποψήφια ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής: «Ο Χρήστος Παππάς έχει υψηλό ηθικό, πίστη και υπομονή - Θα εξακολουθήσουμε να μαχόμαστε για μια ελεύθερη και δυνατή Ελλάδα»

Στα φοιτητικά μου χρόνια αρθρογραφούσα στον «Στόχο»
Η υποψήφια ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ειρήνη Δημοπούλου έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα "Στόχος".
Γράφαμε πριν λίγες εβδομάδες εδώ στον «Στόχο» για τις Ελληνικές Οικογένειες που δεν αφήνουν ποτέ κενή καμιά πολεμίστρα και που αναπληρώνουν τα κενά που δημιουργούνται κατά την διάρκεια της μάχης… Σε αυτή τη μάχη που δίνει τώρα το Εθνικιστικό Κίνημα η Ειρήνη Δημοπούλου, η σύζυγος του Έγκλειστου Χρήστου Παππά, είναι στην πολεμίστρα και μάχεται…


Όμως η Ειρήνη Παππά δεν είναι νέα στους Αγώνες… Και δεν είναι μόνο η σύζυγος του Χρήστου Παππά, αλλά και μια αυτόνομη παρουσία με συγκεκριμένη αγωνιστική πορεία που κρατάει εδώ και δεκαετίες… Είναι φυσικό λοιπόν το πρώτο πράγμα που θα περνούσε από το μυαλό για να ξεκινήσουμε την κουβέντα μας είναι αυτή η διαδρομή και για αυτή την διαδρομή την ρωτήσαμε…
Είναι ενδιαφέρον, αγαπητέ Σάββα, πώς η ζωή μεριμνά και χτίζει την προσωπικότητα και το φρόνημά μας για όσα μας ετοιμάζει. Πράγματι δραστηριοποιούμαι ενεργά στον εθνικιστικό χώρο, από τα χρόνια του Λυκείου. Μάλιστα στα φοιτητικά μου χρόνια αρθρογραφούσα στον «Στόχο», την μοναδική γενναία φωνή αντινεοταξίτικου πολιτικού λόγου, πρωτοπόρο στον πατριωτικό τύπο. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 εντάχθηκα στην μοναδική πολιτική δύναμη του εθνικού Αγώνα, που έχει την δύναμη και την θέληση να κάνει τις Ιδέες του Εθνικισμού, πράξη, στο εθνικιστικό κίνημα της Χρυσής Αυγής. Από τότε αρθρογραφώ ανελλιπώς και επωνύμως στα έντυπα του κόμματος και στην ομώνυμη εφημερίδα στην οποία έχω και μια σταθερή στήλη, με τον τίτλο «Δηκτικά». Τον Ιούνιο του 2013 ανέλαβα την διεύθυνση της Εθνικής Εφημερίδος ΕΜΠΡΟΣ. Είναι απαραίτητο οι Έλληνες να βρίσκουν στο περίπτερο εφημερίδες με εθνική φωνή, που λένε την αλήθεια και τονώνουν το φρόνημά τους.
Είμαι υπερήφανη που ανήκω στις τάξεις της Χρυσής Αυγής και τιμώ την εμπιστοσύνη ενός σπουδαίου Έλληνα πολιτικού ηγέτη, του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νικόλαου Μιχαλολιάκου.
- Τα αποτελέσματα της περασμένης Κυριακής εκτός από νικηφόρα είναι και ελπιδοφόρα. Το Ευρωψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής στο οποίο συμμετέχετε είναι ένα δυνατό ψηφοδέλτιο, με συμμετοχές που πόνεσαν το σύστημα και θα το πονέσουν ακόμη περισσότερο την Κυριακή που έρχεται. Πώς πήρατε την απόφαση να είστε μέσα σε αυτή τη μάχη και ποιες οι προσδοκίες σας για το αποτέλεσμα της.
Η προσδοκία μας, και δεν είναι απλά προσδοκία, είναι το αντικείμενο του αγώνα μας, είναι η απελευθέρωση του Αρχηγού, των βουλευτών και των συναγωνιστών μας οι οποίοι κρατούνται παράνομα, άδικα και αντισυνταγματικά προφυλακισμένοι. Αυτό είναι ουσιώδες όχι μόνο σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και, κυρίως σε συλλογικό. Είναι απαράδεκτο και αυτό θα κάνουμε γνωστό στην Ευρώπη να υπάρχουν στην Ελλάδα πολιτικοί κρατούμενοι οι οποίοι διώκονται αποκλειστικά για τις ιδέες τους. Σε ό,τι αφορά την συμμετοχή μου, μαζί με εκλεκτούς συνυποψηφίους στο ευρωψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής. Πολιτεύτηκα για πρώτη φορά με τη Χρυσή Αυγή στις βουλευτικές εκλογές του 1996. Είμαι πιστή και μάχιμη στον Εθνικισμό εδώ και δυο δεκαετίες. Είναι τιμή και χαρά μου να προσφέρω στο κίνημα από όποια θέση μου προτείνει ο Αρχηγός.
- Οι Ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής θα πάνε στις Βρυξέλλες και θα συναντηθούν με Ευρωβουλευτές από άλλα Εθνικιστικά Κινήματα της Ευρώπης. Τι ελπίζετε ότι θα εκφραστεί από αυτή την συνάντηση και για την Ευρώπη συνολικά και για την Πατρίδα μας;
Βρισκόμαστε, πράγματι, εμπρός σε μια μοναδική διεθνή και ευρωπαϊκή συγκυρία. Τα εθνικιστικά κόμματα σε όλη την Ευρώπη, θα αποτελούν στην επόμενη Ευρωβουλή μια ισχυρή ομάδα. Η θέση μας είναι στην πρωτοπορία της Ευρώπης των Εθνών. Η Χρυσή Αυγή είναι ήδη παράδειγμα και χαίρει του θαυμασμού των ευρωπαϊκών εθνικιστικών κινημάτων. Είναι μια μοναδική ευκαιρία να συνάψουμε συμμαχίες. Να προωθήσουμε τα εθνικά μας θέματα, να αγωνιστούμε για τον ευαίσθητο εθνικό μας χώρο από τη Θράκη ως τη Βόρειο Ήπειρο και το Αιγαίο. Να βάλουμε φρένο στις πολιτικές που διαλύουν την ταυτότητα των ευρωπαϊκών λαών, με την αντικατάσταση των πληθυσμών, με την καταστροφή της εθνικής παραγωγής και την ισοπέδωση της μεσαίας τάξης. Μαζί με τους ευρωπαίους εθνικιστές που συμμερίζονται τα εθνικά μας δίκαια θα αγωνιστούμε για την Ευρώπη των Εθνών και όχι των μνημονίων και των τοκογλύφων.
- Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε πως είστε η σύζυγος του Χρήστου Παππά. Του έγκλειστου βουλευτή επικρατείας της Χρυσής Αυγής. Ο κόσμος περιμένει να μάθει για αυτόν και για τους υπόλοιπους έγκλειστους Εθνικιστές. Τι μπορείτε να μας πείτε εσείς για τον Χρήστο Παππά για την στάση ζωής του, έτσι όπως την βιώνει η συναγωνίστρια και σύντροφος του;
Πάντοτε θαύμαζα και εκτιμούσα τον Χρήστο Παππά. Είναι αυτό που λέμε «πολιτικό ον», με συγκροτημένη πολιτική σκέψη, διοικητικές ικανότητες και διορατικότητα. Εμπιστεύομαι την κρίση του, και σε αυτήν την δυσμενή συγκυρία, δικαιώνει την εμπιστοσύνη την δική μου, των συναγωνιστών του και του Αρχηγού μας. Είναι ταυτόχρονα ένας στοργικός πατέρας των τριών παιδιών μας, και ένας αγαπημένος σύζυγος. Η δοκιμασία αυτή δεν είναι εύκολη για κανέναν μας. Ο Χρήστος έχει υψηλό ηθικό, πίστη και υπομονή. Και πιστεύω ότι ο Αρχηγός μας, και όλοι οι άδικα φυλακισμένοι που είναι παλικάρια, θα δικαιωθούν σύντομα. Και θα δικαιώσουν και τους συναγωνιστές μας που δίνουν έναν θαυμάσιο αγώνα αν και διωκόμενοι, και έφεραν ήδη εξαιρετικά αποτελέσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές, στην Αττική, στην Μακεδονία μας, στην Πελοπόννησο, στην Στερεά, στα νησιά μας. Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες αποφάσισαν και ακόμη περισσότεροι θα δείξουν στις 25 Μαΐου ότι είμαστε η εθνική αντιπολίτευση. Σε αυτήν την προσπάθεια αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις. Και μπορώ να υποσχεθώ στους αναγνώστες σας τούτο: Θα εξακολουθήσουμε να μαχόμαστε για μια ελεύθερη και δυνατή Ελλάδα, για κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια. Το έχουμε αποδείξει.