Με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ακόμη πιο δυνατή στην Βουλή η αντίσταση στην μνημονιακή λαίλαπα θα βαδίσει πάνω σε συντεταγμένους δρόμους


Ο καμβάς της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ αφορά την φτηνή δικαιολογία ότι το τρίτο Μνημόνιο αφήνει μεγάλα περιθώρια ευελιξίας και ότι μόνο αυτός μπορεί να διαπραγματευτεί προς ...

όφελος της Χώρας. Πρόκειται, φυσικά, για ξεκάθαρη πολιτική ψευδολογία και χυδαιότητα. Ο Τσίπρας και το κόμμα του με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με τον οποίο έταζαν τα πάντα στις εκλογές του Ιανουαρίου, υπόσχονται τώρα ανάκαμψη, ανάταξη και ανοικοδόμηση, την ίδια στιγμή κατά την οποία έχει υπογράψει την πιο επαίσχυντη (και χειρότερη) μνημονιακή συμφωνία που υπογράφηκε μέχρι τώρα. Μια συμφωνία, η οποία θα φέρει ακόμη περισσότερα δεινά πάνω στον ήδη χειμαζόμενο Ελληνικό Λαό, ενώ ταυτόχρονα θα ξεπουλήσει ό,τι μπορεί να ξεπουληθεί ακόμη από την δημόσια περιουσία.
Το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται στον ΣΥΡΙΖΑ είναι το πώς θα παραμείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο στην εξουσία, για να δημιουργήσουν το δικό τους πελατειακό κράτος και να κατοχυρώσουν ακόμη καλύτερα την θέση τους στο εγχώριο πολιτικό σύστημα του «συνταγματικού τόξου». Είναι, μάλιστα, τόσο αδίστακτοι πολιτικά που δεν δίστασαν να βαφτίσουν το Μνημόνιο «Συμφωνία δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» προσθέτοντας σε παρένθεση και επεξήγηση MοU (Memorandum of Understanding), ενώ όποιος διαβάσει την δανειακή σύμβαση θα διαπιστώσει ότι γίνεται συνεχώς λόγος για «Μνημόνιο Συνεννόησης» και έτσι επιγράφεται το σχετικό έγγραφο που ψήφισε η Βουλή!
Δεν είναι, όμως, διαφορετική η στάση των υπολοίπων συστημικών κομμάτων του «συνταγματικού τόξου» και ιδιαιτέρως της ΝΔ. Μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ σήκωσαν το κύριο βάρος της ψήφισης του Μνημονίου (έχοντας ως ακόλουθους ΑΝΕΛ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ) και των τριών πρώτων εφαρμοστικών του νόμων (δύο ως προαπαιτούμενα για να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση του Μνημονίου-3 και ένα πακέτο με το Μνημόνιο) ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ζητούν την ψήφο του Ελληνικού Λαού για να εφαρμόσουν… καλύτερα το Μνημόνιο, για το περιεχόμενο του οποίου δεν γίνεται σχεδόν καμιά συζήτηση προεκλογικά.
Η συζήτηση αφορά μόνο το πώς θα διαμορφωθεί το διαχειριστικό σχήμα διακυβέρνησης της Χώρας: ΣΥΡΙΖΑ (ή ΝΔ) με κάποιους από τους «μικρούς» της Βουλής ή μήπως ήρθε η ώρα του «μεγάλου συνασπισμού»; Με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ακόμη πιο δυνατή στην Βουλή και πολύ περισσότερο στην Κοινωνία, η αντίσταση στην μνημονιακή λαίλαπα θα βαδίσει πάνω σε συντεταγμένους δρόμους, οι οποίοι θα οδηγούν στην πραγματική υπεράσπιση της Πατρίδας και του Λαού.

Γιώργος Μάστορας